Érdekel, hogyan működik az a rendszer, ami miatt a “néhány” százalékos alapkezelői díj fejében befektetett pénzeddel RAJTAD KÍVÜL mindenki jól jár?

“Az elmúlt évben 4 millió forintot fizettem ki alapkezelésre, mégis jóval a piaci átlaghozam alatt teljesített a portfólióm!”
Ezen az oldalon megmutatom miért lehetetlen, hogy az alapkezelőre bízott pénzeddel kimagasló hozamot érj el és miért van még arra is minimális esély, hogy a piaci átlag körül teljesítsen a portfóliód.

Talán nem lesz mindenkinek szimpatikus, amit leírok ezen az oldalon, de…

Az alapkezelőre bízott befektetéseid ahelyett, hogy hoznák a pénzt…

A 3-5% alapkezelési díjnak, és az egyéb költségeknek köszönhetően, inkább viszik. 

A pénz, amiért keményen dolgoztál az elmúlt években, most másnak termeli a hasznot.

Ha rutinos róka vagy, már ismered a világ működését:

A legegyszerűbb megoldás, ritkán a legjobb.

A rendszert az tartja életben, hogy a hozzád hasonló sikeres embereknek alig marad idejük részletesen megismerni az összes befektetési lehetőséget.

Valószínű te is azért bíztad másra a befektetéseid, mert ez volt a legkézenfekvőbb, legegyszerűbb megoldás. A számládon porosodó milliókat pedig csak zabálta az infláció, így inkább úgy döntöttél, hogy a semminél ez is jobb…. 

Akkor talán még nem is realizáltad, hogy a banknak, az alapkezelőnek, vagy a brókernek kifizetett “néhány” százalékos alapkezelési díj, valójában millió forintos felesleges költséget jelent.

Annál pedig te tudatosabb ember vagy, hogy ezt csak úgy lenyeld és vállat vonj. 

Főleg úgy, hogy a hozamod még a piaci átlagot sem közelíti meg…

Mielőtt megmutatom neked a rendszer alapvető problémáját, muszáj megemlítenem valamit…

Ha egy varázslatos *csodamódszert* keresel, nyugodtan zárd be az oldalt!

Nincs semmi ilyen a tarsolyomban…

Ezen az oldalon nem akarom megmondani mibe fektesd a pénzed, hiszen semmit sem tudok rólad.

Nem lesz szó konkrét részvényekről, állampapírokról, vagy Bitcoinról.
Empty space, drag to resize

Csak egy a millió forintos alapkezelési költségnél jóval olcsóbb befektetési formára akarom felhívni a figyelmed!

… amivel ráadásul piaci átlag feletti hozamot érhetsz el.
… miközben pontosan tudod mibe, mikor és miért fekteted a pénzed.
… ezért nem rezzensz össze, egy rossz hír hallatán.
…így a fejed sem fog annyit fájni és nyugodtabban fekszel le esténként.

Mielőtt megmutatom mit ír a világ egyik legnagyobb befektetési koponyája az alapkezelők 1991 és 2016 közötti teljesítményéről, válaszolj meg egy kérdést:

Mit csinálsz, amikor meglátsz egy gazdasággal, tőzsdével vagy egyéb pénzügyi témával foglalkozó cikket?

Remélem azonnal rákattintasz, mert akkor az is érdekel, amit ezen az oldalon megosztok veled.

De igazán nagyot akkor tudsz szakítani az itt leírtakkal, ha igaz rád a következő néhány állítás:
 • Rendelkezel legalább 60 millió forint megtakarítással
 • Jelenleg is vannak aktív befektetéseid, állampapírjaid.
 • Nem rezzensz össze, amikor meghallod az ETF, az OSZTALÉK vagy a PORTFÓLIÓ kifejezést.
 • Rendszeresen olvasol például Portfóliós, vagy egyéb gazdasági cikkeket.
 • Meguntad, hogy fél évente cserélődő privátbankárok kezébe add a pénzed és ki legyél szolgáltatva a bankodnak.
 • Szeretnéd végre a saját kezedbe venni a befektetéseid és a piaci átlag feletti hozamot elérni.
 • Eleged van abból, hogy éves szinten több millió forintot kifizess alapkezelési díjként, miközben a pénzed nincs a legjobb kezekben.
Ha magadra ismertél, olvass tovább, mert lerántom a leplet…

Így működik az a rendszer, ami LEHETETLENNÉ teszi, hogy jól járt az alapkezelőre bízott befektetéseddel!

Naná, elsőre jól hangzik, hogy 3-5%-os díjért levesznek a válladról minden terhet, neked pedig nincs gondod a befektetéseidre. 

Csakhogy ez a “jutányosnak” tűnő alapkezelési díj, éves szinten sok millió forintot jelent, ami pont arra jó, hogy FELZABÁLJA a hozam jelentős részét. 


Ennek egyetlen egyszerű oka van:

Az alapkezelőnek ki kell termelnie a saját hasznát.

Amikor a piaci átlag évente 10,5%-os hozamot jelent, akkor az alapkezelőnek legalább 14-15%-os átlagos teljesítményt kellene nyújtani, hogy a saját 3-5%-os díjukat is kitermeljék.

Ha csupán a piaci átlag környékén teljesítenek, akkor a 3-5% alapkezelői költségnek köszönhetően azonnal alul teljesítik a piaci hozamot.

Csakhogy az Index Fund Advisors statisztikája szerint az alapkezelők több, mint 80%-a hosszú távon alulteljesíti a piacot!
- pont a magas költségszerkezet miatt.

John C. Bogle - a világ egyik legnagyobb befektetési koponyája - könyvében pont erről ír.

1991 és 2016 között, 10.000 dollár piaci hozama 79.000 dollár, míg az alapkezelőkön keresztül befektetett ugyanekkora össze átlagos hozama csupán 55.500 dollár. A magyar alapkezelők még ennél is alacsonyabb hozamot értek el, a magas költségek miatt.
Ráadásul az Egyesült Államokban az alapkezelési díjak 0,5% és 1,5% között mozognak, Magyarországon és Kelet-Közép-Európában ez inkább 3-5%, ami tovább rontja a képet.

Pont ebbe a csapdába esett bele Károly is…

Kiderült, hogy éves szinten több, mint 4 millió forintot* fizet ki a semmire az alapkezelőnek!

*ez csak annak a költsége, hogy ezekben a befektetési alapokban van a pénze, ami még egy forintot nem termelt.

Károllyal 12 hónapja (mire ezt olvasod már lehet másfél éve) dolgozunk együtt. Sikeres vállalkozó, aki több százmilliós, légkondicionálóra specializálódott céget épített fel az évek során.

Szakmailag kiemelkedőt alkotott és ennek meg is van a vagyoni vonzata.

A kemény munkával megkeresett pénzét jól akarta befektetni, de különösebben nem értett hozzá, hiszen a rengeteg munka mellet alig maradt ideje.

Éppen ezért a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldást választotta.

Kiemelt ügyfélként besétált a bankba és a megtakarított pénzét az ajánlott befektetési alapokba tette.

Később döbbent csak rá, hogy mekkora hibát követett el.

Kiderült, hogy csak az alapkezelési díj több, mint 4 millió forint éves költséget jelent, miközben a javasolt befektetési alapok alig hoznak eredményt.


Gyakorlatilag az együttműködés első hónapjában azonnal megspóroltunk több millió forintot és a java még csak ezután következett.

Összeállítottuk a következő évek pénzügyi stratégiáját és egy olyan komplex tervet hoztunk össze, amiben szerepelt a vállalkozás pénzügyeitől kezdve egészen a családi kasszáig minden.

Megterveztük, hogy a részvény piacon milyen formában érdemes jelen lenni, hogyan és milyen stratégia mentén tudunk a leghatékonyabbak lenni a lehető legkevesebb költség és legnagyobb hozam mellett.

Együtt választottunk megfelelő bankot és brókercéget, hogy a költségeket minimalizáljuk.

Azóta Károly független befektetési portfóliója nemzetközi szinten is kiemelkedő hozamot biztosít, minimális költség mellett!

#1

Haladunk a megtervezett úton és havonta felülvizsgáljuk a tervet, mert változás mindig van és lesz, miközben heti szinten beszéljük meg a piaci eseményeket.

#2

Éves szinten spóroltunk 4 millió forintnyi teljesen felesleges banki és brókeri költséget.

#3

A részvény piaci stratégiánknak megfelelően évente a piaci átlaghozam nagyjából kétszeresét tudjuk elérni (20-22%).

#4

Havonta összesen 4 órát kell, hogy a befektetéseivel foglalkozzon, és mégis nyugodtan alszik, mert a befektetései portfólió és a pénzügyei megfelelően fel vannak építve.

#5

Minden pénze a saját és családja nevén van, nem adja ki a kezéből az irányítást, (mindenkinek ezt javaslom) és nem teszi be “tuti működő, sok száz százalékot ígérő kamu befektetésekbe”. Én mint mentor és szelíd tőzsdecápa vagyok ott mellette és kísérem a kijelölt pénzügyi útján.

#6

100%-ban tud a cégére és családjára koncentrálni, mert tudja, hogy van egy nemzetközi szinten is megirigyelhető befektetési portfóliója, amivel hosszú távon komoly vagyont érhet el ha betartja a megbeszélteket.
Empty space, drag to resize

Hogyan tudsz te is kiemelkedő hozamot elérő portfóliót építeni, alapkezelői költség nélkül, mindössze havi 4 óra időráfordítással?

Béreld fel az USA egyik legnagyobb online befektetési szaklapjába és a portfolio.hu-ra is rendszeresen publikáló szelid tőzsdecápát, személyes mentorodnak!

Empty space, drag to resize

Átbeszéljük a pénzügyi céljaid.

Közösen átnézzük most miben van a pénzed, az mennyire hatékony és hogyan lehet kihozni belőle a maximumot.

Részletesen kielemezzük azokat a befektetéseket, amiben utána pozíciót veszel fel, így pontosan tudod mibe és miért fekteted a pénzed. - vagyis búcsút inthetsz az álmatlan éjszakáknak.

Ha szükség van rá, közösen összeülünk a meglévő privát bankároddal és átbeszéljük a jelenlegi portfóliód.

Empty space, drag to resize

Hétről hétre beszélünk a főbb piaci eseményekről és azok hatásáról a jelenlegi befektetéseidre. Ha lehetőség adódik, akkor pedig gyorsan reagálunk.

Többet nem rezzensz össze, amikor meglátsz egy gazdasági hírt, mert a heti megbeszéléseken átbeszéljük, hogy mi miért történik, így megérted a piacok működését.

Hozzáférést kapsz az ÉrhetőPénz 60+ órányi oktatási anyagához, amivel folyamatosan fejlesztheted magad a konzultációk mellett.

Bekerülsz az ÉrthetőPénz előfizetői csoportba, ahol megosztom veled minden felvett pozíciómat, befektetésem.

Varga Dani vagyok, az Érthető Pénz alapítója

Több, mint 10 éve együtt lélegzem a tőzsdével és a befektetésekkel. Londonban voltam részvény bróker, az első részvényemet 14 évesen vettem. Számos alapkezelő és befektető olvassa az elemzéseimet angol és magyar nyelven egyaránt. 
 • Az Egyesült Államok egyik legnagyobb online szaklapjában publikálok (Seeking Alpha), havonta 20 - 25 000 ember olvassa az elemzéseimet, itthon a portfolio.hu oldalra írok elemzéseket, egy-egy cikkemet legalább 8 - 10 000 befektető olvassa.
 • Létrehoztuk magyar nyelven az egyik legprofibb részvény befektetői közösséget, ahol már több, mint 150-en vagyunk, ezen felül több tízmillió forint profitot realizáltam az ügyfeleimnek.
 • Az elmúlt időszakban felépítettünk egy olyan részvény kereskedési stratégiát a sok éves tapasztalatomból, ami a piaci átlaghozam duplájára képes.
 • Idén megrendeztük az első Érthető Pénz konferenciát 4 előadóval és több, mint 100 résztvevővel.
Ami viszont a legfontosabb a Te szempontodból:

Csak azt mondom és mutatom, illetve arról írok, ahogyan én fektetem be a saját pénzemet. A részvények és egyéb befektetések, amelyeket vásárolok publikusan elérhetőek az ügyfeleim számára.

Minden, amit az Érthető Pénzen megtalálsz az én "tollamból" van, az én szemléletemet és tapasztalataimat tükrözi. Nem szeretem a mellébeszélést és a trükközéseket, éppen ezért az Érthető Pénz teljesen független.

Nem kapok jutalékot semelyik banktól, biztosítótól vagy brókercégtől sem, így valóban függetlenül tudok segíteni mindenkinek. (Pedig elhiheted, hogy kaptam már bőven ajánlatokat.)

És amit semmi pénzért nem cserélnék el: karatézom 8 éves korom óta és nemzetközi szinten versenyeztem. Maga a küzdősport és a karate adott egy olyan életszemléletet kisgyermek koromtól, hogy bármilyen területen az eredményekért és a sikerekért keményen meg kell dolgozni, de maximálisan megéri! 

A kereskedés, a konferencia rendezés, előadások, a magyar és külföldi szaklapokba publikálás mellett limitált időm marad, ezért…

Maximum 8 privát ügyféllel dolgozom együtt, akikkel nemzetközi szinten is megirigyelt hozamú portfóliót állítunk össze, minimális költségek mellett!

Az ilyen típusú, szoros együttműködések nem hetekre, inkább hosszú hónapokra vagy akár évekre szólnak. A 11. potenciális jelentkező pedig csak egy várólistára kerül, ami sok feleslegesen kifizetett alapkezelői díjat jelenthet. 

 Ha nem akarsz többet milliókat kifizetni az alapkezelőnek - átlag alatti hozamért cserében -töltsd ki a jelentkezési űrlapot! 

Minden privát ügyfél ezen a kétlépcsős kiválasztási folyamaton megy át.

1. lépés

Egy 7 kérdésből álló egyszerű kérdőív, amit maximum 5 perc alatt ki tudsz tölteni...

2. lépés

Ha a kérdőívre adott válaszaid alapján úgy látom, hogy érdemes folytatnunk, akkor egy 30 perces telefonos konzultációt egyeztetünk. (A 30 perces telefonos konzultáció teljesen ingyenes.)

Itt a te befektetésiedet, pénzügyi kihívásaidat és lehetőségeidet nézzük át.

Akár konkrét kérdésekkel is készülhetsz, azokra is választ fogsz kapni.

Ez a konzultáció a tisztánlátást adja a kezedbe, a megfelelő tisztánlátással tudatosan hozhass döntést a befektetésied és a befektetési portfóliód jövőjéről.

A beszélgetés végén

A beszélgetés végén, ha úgy látjuk mindketten, hogy érdemes belevágnunk, akkor elmondom, hogyan tudsz velem együtt dolgozni, és presszió nélkül döntést tudsz hozni a folytatásról.
Fontos viszont, hogy a konzultáció nem azt jelenti, hogy egyértelműen együtt is fogunk dolgozni, vagy garantáltan felkínálom a közös munka lehetőségét.

Ez csak akkor történik meg, ha szakmailag és emberileg is úgy érzem, hogy érdemes együtt dolgoznunk.

Hogy elkerüljük a felesleges köröket, kérlek olvasd át jelentkezés feltételeit:

A konzultációra csak akkor jelentkezz, ha már rendelkezel befektetésekkel, akár állampapírral is és minimum 60 milliós megtakarításod van. 

Egyszerűen azért, mert ekkora összeg fölött fog kijönni a matek és e fölött az összeghatár felett tudunk érdemben, szemmel látható eredményeket elérni. 


Ezenfelül fontos, hogy meg is akarod valósítani a megbeszélteket. Nincs annál rosszabb, mint egy fiókba került befektetési terv (főleg, amikor pár év múlva ránézel, hogy mi lett volna ha). 


Szintén fontos, hogy az alapfogalmakkal tisztában legyél: részvény, befektetési alap, állampapír, GDP, infláció stb. Nem kell szakértőnek lenned, de sokkal gyorsabban és gördülékenyebben fogunk tudni haladni ha ezeket a fogalmakat ismered.


Természetesen ez nem kizáró körülmény a konzultációra jelentkezés során, viszont amennyiben elkezdjük az együttműködést ezekkel már tisztában kell lenned.   

Gyakori Kérdések

Ki kell vennem a bankból a pénzemet?

Abszolút nem kell azonnal kivenni a pénzt. Ha elkezdünk közösen dolgozni, ez lesz az első lépés. Meg kell vizsgálnunk, hogy milyen áron és költséggel tudsz a már meglévő bankjaidban, értékpapír számláidon, brókercégeidnél pozíciókat fölvenni. Megnézzük vannak-e jobb opciók, hogy a költségeket a lehető legalacsonyabban tartsuk.

Volt már olyan eset, hogy nem kellett változtatni a meglévő szolgáltatókon és olyan is, hogy a teljes megtakarítás más szolgáltatókhoz került, mert a meglévők rossz feltételeket adtak. Mivel nincs érdekemben, hogy x vagy y céget ajánljak neked, így valóban a számok fognak dönteni. 

Mi lesz a korábbi befektetésekkel?

Ez lesz a második lépés. Meg kell vizsgálni, hogy melyik befektetés miben van és mire számíthatunk a jövőben ezektől a befektetéstől. A legfontosabb: ami jól működik, azon nem szabad változtatni, ami nem működik, azon kötelező. Ezt az elvet követjük.

Te fogod kezelni a pénzemet?

Semmiképpen sem. Éppen ez ellen próbálok fellépni, hogy ne add ki a kezedből az irányítást és a befektetéseidet, mert egyrészt kockázatos (ismerjük Bróker Marcsi történetét), másrészt pont ezzel generálsz magadnak komoly költséget. Minden befektetés a Te neveden/családod nevén marad, az összes számlához csak Te férsz hozzá. Aki egyébként valami hasonló “add ide a pénzed majd én kezelem” típusú szolgáltatást nyújt, azzal extra óvatos lennék a helyedben.