Vedd vissza az irányítást a befektetésid felett!

Befekteséről, tőzsdéről és részvényekről érthetően.

Miben tud Neked segíteni az Érthető Pénz?

Befektetési tudás

Segít felépítened a tőzsdei és befektetési tudásodat úgy, hogy elkerüld a legnagyobb buktatókat miközben a megszerzett tudásodat pénzre válthatod, hogy elindulj a sikeres vagyonépítés felé.

Időhatékonyság

Amennyiben nincs időd a befektetéseiddel foglalkoznod, egy személyre szabott befektetési tervet és mentorálást kaphatsz a sikeres végrehajtáshoz.

Folyamatos támogatás

Közvetlen hozzáférést akár ingyenesen is rengeteg befektetési és tőzsdei cikkhez, videóhoz, tanfolyamhoz és kurzushoz.

Ahol találkozhattál velem

Nézz szét a kurzusaink között

Kezdj el tanulni a befektetésekről, részvényekről, kötvényekről gyakorlatias képzésekkel.

Nézz szét legfrissebb videóink között

Iratkozz fel az Érthető Pénz Csatornára és értesülj elsőként a befektetési eseményekről.
Empty space, drag to resize
Write your awesome label here.

Jól befektetni nagy kihívás

Mivel a befektetésekről és a pénzügyekről nem tanítottak minket iskolában, sőt a legtöbb családban a pénz is tabutéma, így érthető, hogy sokan a befektetéseket önállóan, és sok-sok buktatóval tarkított úton próbálják megtanulni. 
Empty space, drag to resize
Mindenki pontosan ugyanazt az utat járja be, ha befektetésekről beszélünk, hidd el, te sem vagy kivétel. Biztos vagyok benne, hogy ennek az útnak valamelyik állomásán tartasz épp most:
Empty space, drag to resize
Először elkezded megismerni hogyan bánj a pénzzel, a megtakarításaidat bankba vagy állampapírba teszed vagy kötsz egy megtakarítási életbiztosítást, mert azt mondták a “pénzügyi tanácsadók”, hogy az egy jó megoldás befektetésre. Esetleg belevágsz irreálisan magas hozamot kínáló befektetésekbe, amivel megégeted magad és pénzt veszítesz.
Empty space, drag to resize
Aztán ahogy ráébredsz, hogy ennél mélyebben kell megtanulnod a befektetéseket, mert a biztosítások irreálisan drágák, a banki kamatokkal semmire nem mész, az állampapír pedig ilyen inflációs környezetben nettó veszteséget termel. 

Ezek után két irányt vehet a befektetési életed:

1.

Ha közben lépdelsz felfelé a karrier létrán és már jól keresel vagy saját cégedet viszed, esetleg örököltél egy nagyobb vagyont, akkor a befektetések kezelésével mást bízol meg, mert neked nincs időd megtanulni ezt és inkább a profikra bízod.
Ez jellemzően azt jelenti, hogy befektetési alapokba, részvényekbe, kötvényekbe és ingatlanokba fektetsz, de valójában évek múltán rájössz, hogy irgalmatlan pénzeket fizetsz ki a befektetési alapok kezelőinek vagy a brókereidnek.
Emellett pedig nem tudnak kiemelkedő hozamot realizálni a pénzeden. Mert ők valójában a díjakból élnek és az érdekük, hogy minél tovább náluk kezeld a pénzedet, a hozam csak sokadlagos prioritás náluk. Erre előbb-utóbb magad is ráébredsz. És ezen a ponton nem tudják a legtöbben, hogy most akkor mégis milyen irányba kellene elindulni.

2.

Elkezded megtanulni a befektetések alapjait, saját magad nyitsz egy számlát, ahol vásárolsz például részvényeket, videókat nézel és kurzusokon mész végig, hogy megértsd az alapokat, megértsd a befektetések, a tőzsde működését.
Többször megégeted magad, mert rossz részvényt vettél, forex kereskedésben nem úgy jött ki a lépés, beszakadt a kripto árfolyama, amit mindenki ajánlott neked és még sorolhatnám. De ez a tanulás velejárója, előbb utóbb felismered, hogy mely kurzusok tartalmaznak nettó hülyeségeket és mely befektetésben jártas emberekre érdemes figyelned. 
És szépen lassan kialakul az a befektetési stílusod, amiben komfortos vagy, megtalálod azt a közösséget, ahol tudsz segítséget kérni és Te is értékes tagja tudsz lenni.
Egy probléma van ezzel az úttal, de ezt Te magad is tudod: brutálisan sokáig tart és itt évekről beszélek. Egy élsportoló sem két edzés után nyer világversenyeket, ő is sokszor elbukik, mielőtt jönnek a sikerek. 

Ha még az utad elején jársz vagy saját magad tanulsz befektetésekről:

Amennyiben még a befektetések mivoltjával ismerkedsz és az utad elején jársz, akkor a legfontosabb lépés, hogy a megfelelő tudást elsajátítsd és ne égesd meg magad feleslegesen rossz befektetésekkel.

Érdemes elolvasnod a Blog oldalon az írásokat, különösen a Mibe fektessek? cikket tudom figyelmedbe ajánlani. Nézz rá az Érthető Pénz Youtube csatornájára, itt azt javaslom két videót nézz meg első körben: a Részvény vásárlás - Az alapokról érthetően, illetve a Így VERNEK ÁT a kamu brókercégek, ha nem vagy résen! című videókkal kezdj.

Amennyiben már a befektetés alapjait elsajátítottad, kezdd el megérteni a tőzsde és a részvények működését, értsd meg mi miért történik. Miért ezt a részvényt vásárold és miért ne azt.

Mikre figyelj oda, milyen események várhatóak a következő időszakban, amik befolyásolják a piacokat. Ebben a szakaszban tudom Neked javasolni a portfolio.hu-n megjelent cikkeimet, azok már egy fokkal több tudást igénylő írások, illetve a Legfontosabb részvényesi mutatók tanfolyamot.

Ebben a szakaszban érdemes megfontolnod, hogy csatlakozol hozzánk az Érthető Pénz Csoportba, ahol már egy részvényekkel és befektetésekkel foglalkozó közösség tagja leszel, hetente friss videókat fogsz kapni és közvetlenül kérdezhetsz is tőlem.

Ha mások kezelik helyetted a pénzedet mert nincs időd a befektetéseiddel foglalkoznod

Itt a kulcs az időd. Nincs se elég időd, sem felesleges energiád, hogy megtanuld töviről hegyire a befektetéseket, a részvényeket, kötvényeket. Arra van szükséged, hogy irányba állítsanak és csak azokat a dolgokat sajátítsd el, amelyek elengedhetetlenek a befektetési sikeredhez.

Az is lehet, hogy inkább egy komplex befektetési tervre van már szükséged, nem elég az, hogy “vegyél Apple részvényt”, mint amit egy brókertől kapsz vagy “tedd ABC befektetési alapba a pénzedet”, amit a privátbankároktól kapsz tanácsként.

Ebben az esetben egy olyan megoldásra van szükséged, ami időhatékony, jobb eredményeket hoz, mint a hagyományos befektetési modellek és elég rugalmas ahhoz, hogy teljesen személyre szabott lehessen. Nézd meg, hogy kvalifikálsz-e a Prémium Mentor Programra és ha igen, beszéljük át a lehetőségeidet, és kezdjünk el közösen dolgozni a befektetési és pénzügyi sikereidért.

Ki áll az Érthető Pénz mögött?

Volt londoni részvény bróker, SeekingAlpha.com, Portfolio.hu publikáló és az Érhető Pénz alapítója.

Rendelkezik a hivatalos Investment Advice Diploma-val, mellyel az Egyesült Királyságban kvalifikált befektetési tanácsadó.

Létrehozta magyar nyelven az egyik legprofibb részvény befektetői közösséget és több millió forint hozamot realizál ügyfeleinek havonta. Az Egyesült Államok egyik legnagyobb online szaklapjában publikál (Seeking Alpha), havonta 20 - 25 000 ember olvassa az elemzéseit, itthon a portfolio.hu oldalra ír elemzéseket, egy-egy cikkét 10 - 12 000 befektető olvassa.

Csak azt mondja és mutatja, illetve arról ír, ahogyan ő fekteti be a saját pénzét. A részvények és egyéb befektetések, amelyeket vásárol publikusan elérhetőek az Érthető Pénz csoport számára.