Mi a célunk az Érthető Pénzzel?

Mi a célunk az Érthető Pénzzel?

A magyarok 3-4%-a rendelkezik részvény befektetésekkel, ugyanez a szám az Egyesült Államokban 56%!


Vajon miért van ez?


Meggyőződésem szerint egyszerűen azért, mert nem vagyunk eléggé magabiztosak a befektetések világában és e miatt félünk tőzsdére vinni a pénzt, pedig valójában ha a bankokon keresztül fektetsz be, akkor is végső soron a tőzsdére kerül az a tőke.


Azért hoztuk létre az Érthető Pénzt, hogy nemzetközileg is magas színvonalú befektetési tudást hozzunk Magyarországra és minél több ember rendelkezzen a gyakorlatban is használható befektetési tudással.

Ki áll az Érthető Pénz mögött?

Ki áll az Érthető Pénz mögött?

Varga Dani vagyok, az Érthető Pénz alapítója. 


Több, mint 10 éve együtt lélegzem a tőzsdével és a befektetésekkel. Londonban voltam részvény bróker, az első részvényemet 14 évesen vettem. Számos alapkezelő és befektető olvassa az elemzéseimet angol és magyar nyelven egyaránt. 


Az Egyesült Államok egyik legnagyobb online szaklapjában publikálok (Seeking Alpha), havonta 20 - 25 000 ember olvassa az elemzéseimet, itthon a portfolio.hu oldalra írok elemzéseket, egy-egy cikkemet 8 - 10 000 befektető olvassa. 


Létrehoztuk Magyarország egyik legprofibb részvény kereskedői közösségét és több millió forint hozamot realizálok ügyfeleimnek havonta.  Az elmúlt időszakban felépítettünk egy olyan részvény kereskedési stratégiát a sok éves tapasztalatomból, ami a piaci átlaghozam duplájára képes. 


Ami viszont a legfontosabb a Te szempontodból: csak azt mondom és mutatom, illetve arról írok, ahogyan én fektetem be a saját pénzemet.  A részvények és egyéb befektetések, amelyeket vásárolok publikusan elérhetőek az Érthető Pénz csoport számára.


Minden, amit az Érthető Pénzen megtalálsz az én "tollamból" van, az én szemléletemet és tapasztalataimat tükrözi. Nem szeretem a mellébeszélést és a trükközéseket, éppen ezért az Érthető Pénz teljesen független. 


Nem kapok jutalékot semelyik banktól, biztosítótól vagy brókercégtől sem, így valóban függetlenül tudok segíteni mindenkinek. (Pedig elhiheted, hogy kaptam már bőven ajánlatokat.)


És amit semmi pénzért nem cserélnék el: karatézom 8 éves korom óta és nemzetközi szinten versenyeztem. Maga a küzdősport és a karate adott egy olyan életszemléletet kisgyermek koromtól, hogy bármilyen területen az eredményekért és a sikerekért keményen meg kell dolgozni, de maximálisan megéri!